Banner hotstone massage
foto van dame met hotstones op haar rug

Wat een heerlijk relaxed plaatje is dit! Maar… een hotstone massage bestaat uit méér dan ontspannen liggen met warme stenen op je rug. Natuurlijk zijn de hete (beter warme) stenen een essentieel onderdeel.  Maar hoe gaat dat nou in zijn werk?

Doel van massage
Zoals bij alle massagetechnieken is het ultieme doel om gespannen spieren te laten ontspannen, pijn en stijfheid op te lossen en de bloedsomloop te stimuleren. (ontgiften, afvoeren, ontspannen) Wat is dan de toegevoegde waarde van die warme stenen?

Warmte ontspant
De speciaal geselecteerde stenen hebben een hoge dichtheid waardoor ze de warmte langer vast kunnen houden. Bij auto-immuunziekten zoals reuma kan deze warmte heel erg helpen. Ik plaats eerst de warme stenen op de huid (op bijvoorbeeld acupressuurpunten). Deze helpen om de doorbloeding te bevorderen en energiestromen vrij te maken. Na een aantal minuten dringt de warmte wat dieper door in de huid en beginnen je spieren zich te ontspannen.  Dat is voor mij het moment dat ik kan beginnen met masseren.  Door de warmte en ontspanning kan ik ook de dieper gelegen spieren masseren zonder dat het pijnlijk is voor jou. Ik masseer met behulp van de stenen, die warm en zacht aanvoelen.

Na de massage heb je een heerlijk gevoel van welbehagen, diepe ontspanning en losse spieren. Het fijnste is om deze massage af te sluiten met een lekker kopje (kruiden)thee en daarna te gaan slapen.