Bedrijfsstoelmassage - Stoelmassage zakelijke markt

Bedrijfsstoelmassage

Werkgevers die investeren in een effectieve methode van preventie van ziekteverzuim van hun werknemers doen hiermee een goede keuze met een hoog rendement. Stoelmassage kost dan wel tijd en geld, maar verdient zichzelf zeer snel terug. De effecten op korte termijn zijn direct merkbaar: uw medewerkers hebben meer energie, een betere concentratie, reageren meer alert en presteren daardoor beter. De effecten op de langere termijn zijn eveneens heel duidelijk: uw mensen zijn evenwichtiger, fitter, ze hebben een betere gezondheid en daardoor ontstaat er een daling van het ziekteverzuim – waar uw organisatie dan weer veel baat bij heeft.


Bedrijfsstoelmassage als onderdeel van uw preventieve verzuimbeleid

Bij ruim de helft van de bedrijven in Nederland is men actief bezig met de preventie van gezondheidsproblemen. Met biedt medewerkers persoonlijke ondersteuning om gezond te blijven en problemen te voorkomen. Dat is begrijpelijk, omdat bedrijven juist met structurele preventie veel kosten kunnen besparen.

Bedrijfsstoelmassage als onderdeel van uw actieve verzuimbeleid

In de gezondheidscheck geeft driekwart van de bedrijven aan het ziekteverzuim goed te bewaken en snel in actie te komen als een medewerker zich ziek meldt. Ook zegt driekwart van de bedrijven betrokken te zijn bij de persoonlijke omstandigheden die invloed hebben op het welzijn en de gezondheid van medewerkers.

Fiscale voordelen bedrijfsstoelmassage

In de werkkostenregeling is ook de verstrekking van stoelmassages of bedrijfsmassages opgenomen. Hierdoor kan het interessant zijn uw werknemers af en toe óf op regelmatige basis een stoelmassage aan te bieden. Uw medewerkers krijgen een behandeling gericht op het voorkómen van gezondheidsklachten. Ik kom met mijn massagestoel bij u in het bedrijf. Medewerkers die voor de bedrijfsmassage zijn aangemeld, krijgen hun behandeling volgens een vast rooster of, indien gewenst, via intekenlijsten.

Stoelmassages en de werkkostenregeling

De belastingdienst stimuleert werkgevers om te investeren in de gezondheid en vitaliteit van hun medewerkers.  Stoelmassages of bedrijfsmassages maken deel uit van de investeringen die door de belastingdienst worden gestimuleerd. Stoelmassages behoren als arbovoorziening tot de ‘nihil’ waardering.  Dit betekent dat de stoelmassages, mits er aan de voorwaarden van de belastingdienst wordt voldaan, onbeperkt kunnen worden vergoed zonder dat dit ten koste gaat van de 1,2% ruimte.  Deze voorwaarden zijn:

  • er is een arboplan beschikbaar binnen de organisatie;
  • de massage maakt in redelijkheid deel uit van dat arboplan;
  • de massage vindt tijdens werktijd op de werkplek plaats;
  • de werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen;
  • er is geen sprake van een aanmerkelijke privébesparing voor de werknemer.

Wat is een stoelmassage precies?

Een stoelmassage wordt, zoals het woord al zegt, op een stoel gegeven in plaats van op een massagetafel. Deze massage is kort en krachtig en wordt door de kleding heen gegeven. Deze korte, verkwikkende massage is ideaal om nek- en schouderklachten te verlichten die vaak ontstaan door een verkeerde houding achter pc, tablet of laptop.

Of u nu aan het roer staat van een grote onderneming of een kleine onderneming heeft – alle mogelijkheden zijn bespreekbaar. Bekijk alvast mijn tarieven of neem hiervoor contact met mij op.